16:00

Hedens IF

Referat: Ohtana/Pajala FF - Hedens IF

På ett regnigt Skolvallen vinner Ohtana/Pajala mot Heden med 3-1 (0-0)
Matchen är inledningsvis jämn där inga målchanser skapas. Det dröjer en halvtimme innan första målchansen kommer och då är det Hedens Benjamin Anglöv som skjuter utanför i bra läge. OPFF skapar inga direkta målchanser men försvarsspelet är fortsatt tätt. OP:s raka spel passar inte idag då det blöta gräset gör att längre bollar som normalt blir bra nu studsar fram till målvakten. Paussiffrorna 0-0 i en halvlek med lite plus spelmässigt för Heden.

Andra halvlek inleds med OP:s första riktiga målchans då Adam Zingmark nickar men Hedens målvakt Felix Lundin får upp en hand och styr bollen över ribban. OP tar ledningen i den 60:e minuten när en hörna från Petri Ritatörmä hamnar framför mål och flera spelare försöker trycka in bollen - till slut får Adam Zingmark en fot på bollen som via försvarsben går över mållinjen till hemmaledning 1-0. Sex minuter senare slår Petri en fin hörna som Petteri Pellikka elegant nickar in till 2-0, Melvin Rosén är strax efter nära att näta men nicken tar i stolpen. Heden kommer i den 80:e minuten fram till en fin chans men Felle klarar skottet. I anfallet efter blir Dennis Mäki frispelad vid mittplan och ensam mot målvakten går skottet rakt på målisen. I den 85.e minuten kommer OP i ett bra anfall där bollen når inbytte David Mikaelsson som fälls med straff som följd. Jocke Juntti är säker och bredsidar in 3-0. Minuten senare reducerar Heden då Mikael Webering spräcker Felix Pekkaris 800 minuter långa nolla. Heden har i slutminuten inne ytterligare är en boll men domaren dömer bort målet för hands. Efter 92 minuter blåses matchen av och OPFF vinner merd 3-1.

Sett över hela matchen är det en spelmässigt jämn match där Heden dock längre stunder driver spelet men OPFF skapar dom vassaste målchanserna. I OPFF går plussen i försvaret till Petteri Pellikka och Elias Ylipää. På mittfältet gjorde Nisse Kenttä en kanonmatch och framåt går plusset till Adam Zingmark. I Heden går plussen till målvakten Felix Lundin samt Erik Stenberg i backlinjen. Offensivt plussar vi för Oscar Nyqvist och Mattias Webering. Domartrion med huvuddomare Axel Wernqvist gjorde en utmärkt match på ett halkigt underlag.

OPFF - Heden Hörnor: 4-3, Avslutningar på mål 6-6, Gula kort: 3-1